ВиШі ДНР перейдуть на російські програми навчання – проректор МАУП

Читать на русском

Проректор МАУП, колишній заступник міністра України у справах сім'ї та молоді (1996—1998) Микола Головатий вважає, що студентська міграція з ВНЗ Донецька та Луганська не врятує університети від навчання за російською ліцензією.

Так проректор МАУП прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію, щодо того, що більше 160 тисяч студентів із зони АТО можуть залишитися без вищої освіти.

«Ситуація з ВНЗ на території АТО практично безвихідна, оскільки відбувається процес політизації надання освіти. Імовірніше за все, Луганськ та Донецьк чекає те, що ми бачили з Кримським та Сімферопольським університетами, і немає різниці, визнано чи ні російську окупацію. Російська влада змусить перейти на російське ліцензійне навчання, за своїми законами та стандартами і ВНЗ із зони АТО», – розповідає Головатий.

Зі слів проректора, тимчасовим виходом із ситуації є надання академвідпустки на найближчий рік, перехід на екстернатуру чи дистанційне навчання, але при цьому потрібно буде забезпечити збереження хоча б основних кафедр та деканатів.

«Політика Квіта щодо студентської міграції є абсолютно безглуздою, оскільки ні гуртожитки, ні бюджетні кошти не передбачають можливості переводу такої кількості студентів в інші області», – зауважив проректор МАУП.

Читайте також: Нововведення в системі ЗНО відкриють нові можливості для приватних ВНЗ

Нагадаємо, 1 жовтня, Міносвіти повідомило про те, що не буде визнавати дипломи, видані ВНЗ на територіях, підконтрольних так званим ДНР і ЛНР, а сьогодні, 22 жовтня, «відповідальний за освіту» в ДНР Ігор Костенок повідомив, що донецьким школярам привезли 3 тонни російських підручників.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: