Квіт відправив проректора Авіаційного університету по стопах Мельника

Читать на русском

Міністр освіти Сергій Квіт заявив про відсторонення від роботи проректора Національного авіаційного університету Максима Луцького, якого вважають співучасником корупційних схем колишнього очільника МОН Дмитра Табачника.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на особисту сторінку міністра в соціальній мережі.

«Ситуація з Максимом Луцьким у Національному авіаційному університеті розвивається. Несподівано, нібито у зв'язку з хворобою чинного ректора, сьогодні він опинився на посаді виконуючого обов'язки ректора НАУ. Тому я щойно видав наказ про відсторонення Максима Луцького», – заявив Квіт.

Міністр заявив, що особисто звертається до Генеральної прокуратури та фінансової інспекції навчальних закладів стосовно проведення перевірок в університеті.

Таким чином, боротьба з корупцією в освіті триває. Нагадаємо, 12 травня опальний ректор Ірпінської податкової академії Петро Мельник був випущений під заставу. Його затримали одразу по поверненні в Україну на початку квітня після того, як він півроку переховувася за кордоном. Нагадаємо, в липні 2013 року Петра Мельника звинуватили в хабарництві.

Одразу після вступу на посаду Сергій Квіт пообіцяв провести розслідування корупційних схем у Міністерстві освіти. В цілому в активі урядовця – 2 виконаних обіцянки з 54. Зокрема, Квіт, як і обіцяв, запровадив у очолюваному відомстві систему прозорої бухгалтерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: