Батько Павла Гриба заявив, що син має симптоми хвороби Альцгеймера

Читать на русском
Батько українського політв’язня в РФ Павла Гриба заявив, що у сина є симптоми хвороби Альцгеймера.

Батько українського політв’язня в РФ Павла Гриба заявив, що у сина є симптоми хвороби Альцгеймера.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив його батько Ігор Гриб у коментарі «Настоящее Время».

Українські політв’язні в Росії: кого і за що утримує російська влада«Слово і Діло» зібрало всі найбільш відомі прізвища українських політичних в’язнів у Росії та показало, за якими звинуваченнями їх утримують на території сусідньої держави і в анексованому Криму.

«На аналізах, зроблених російськими медиками, український професор Василь Притула, який лікує Павла з дитинства, зробив медичний висновок щодо прогресу хвороби Павла. У нього з’явилась нова хвороба – початкова стадія цирозу печінки. Коли він вчора був у невропатолога, то лікар взагалі сказав, що там може є симптоми хвороби Альцгеймера. Дружина сказала, що лікар був у шоці через стан його здоров’я», - розповів батько політв’язня.

Ігор Гриб нагадав, що у 2017 році перед тим, як Павла викрали, він готувався до операції.

«Більш, ніж півтора року він перебуває за гратами, там де його били, знущалися, де є постійний психологічний тиск, де нелюдські умови перебування та ще хвороба з дитинства. Я хочу нагадати, що він інвалід з дитинства. (все це – ред. ) Відповідно і призвело до такого стану здоров’я, що він просто помре, якщо зараз терміново не зробити медичну операцію», - сказав він.

Раніше омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Гриб перебуває на межі життя та смерті.

Нагадаємо, в четвер, 24 січня, в Росії відбулося чергове судове засідання в справі українського політв'язня Павла Гриба, на якому Гриб заявив про дуже погане самопочуття, але лікар без огляду виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я. Після цього Грибу стало зле в залі суду, йому викликали швидку допомогу.

Як повідомлялося, за версією російського слідства, з 27 березня до 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня.

Гриб був заарештований, раніше перебував у СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований до Ростовської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: