Політв'язень Гриб заявив про тортури ФСБ

Читать на русском
Політв'язень повідомив, що його затримали не в російському місті Ярцеві, як повідомили російські силовики, а в білоруському місті Гомель.

Політв'язень Павло Гриб під час судового засідання розповів, як працівники ФСБ катували його, знімаючи процес на відео.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на російські ЗМІ.

Росія не надала ЄСПЛ дані про здоров'я політв'язня ГрибаВимоги Європейського суду з прав людини провести додаткові професійні обстеження і надати про це матеріали до 2 січня 2019 роки не виконані.

Політв'язень повідомив, що його затримали не в російському місті Ярцеві, як повідомили російські силовики, а в білоруському місті Гомелі. Також Гриб розповів, як працівники ФСБ його били.

«Після розмови я пішов на автовокзал, щоб повернутися в Україну, проте мене зустріли невідомі люди. Їх було п'ятеро. Виглядали як звичайні люди – джинси, чорні куртки. Мені на голову натягнули капюшон, посадили в мікроавтобус і вивезли в ліс. Били по ногах і в живіт, знімали це на камеру; забрали документи та зворотний квиток. Потім повезли в якийсь спортивний зал. Пам'ятаю, там була шведська стінка. Мене погрожували повісити на неї вгору ногами. До рук прив'язали гирі. В туалет водили, але не давали ні пити, ні їсти. А вже потім – до слідчого», – розповів Гриб.

Нагадаємо, в четвер, 24 січня, в Росії відбулося чергове судове засідання в справі українського політв'язня Павла Гриба, на якому Гриб заявив про дуже погане самопочуття, але лікар без огляду виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я. Після цього Грибу стало зле в залі суду, йому викликали швидку допомогу.

Як повідомлялося, за версією російського слідства, з 27 березня до 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня. Гриб був заарештований, раніше перебував у СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований до Ростовської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: