Політв'язень Клих підозрює, що хворий на рак шкіри

Читать на русском
Клих підозрює, що хворий на рак шкіри. Він також поскаржився на сильний біль у серці та нирках. Попри такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні до в'язниці.

Український політв'язень Станіслав Клих підозрює, що хворий на рак шкіри. Він також поскаржився на сильний біль у серці та нирках. Попри такий стан здоров'я, Клиха повернули з лікарні Челябінська до в'язниці у Верхньоуральську.

Як пише «Слово і Діло», про це у коментарі «Громадському» розповіла мати політв'язня Тамара Клих, яка розмовляла з сином телефоном 9 січня.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

«Він засмучений, що в лікарні Челябінська його протримали всього 5 днів. Він писав заяву, аби його обстежили, адже болить і серце, і нирки. Але в нього взяли аналіз сечі та крові, і на четвертий день вже відправили назад до в'язниці. Жодного діагнозу не поставили», - сказала вона.

За її словами, Станіслав також скаржиться на проблеми з ногами - вони покрилися плямами, на п'ятці є тріщини. Клих підозрює, що в нього рак шкіри.

Тамара Клих розповіла, що листи політв'язень не отримує, хоча родина пише йому двічі на місяць.

«Для того, аби поговорити, мати замовляє у в'язниці дзвінок. Цього разу їм дозволили проговорити 15 хвилин. Відвідати сина Тамара Клих може раз на півроку, але каже, що їздити до Челябінська важко», - повідомляє «Громадське».

«Стас каже, що йдуть чутки про його переведення на Сахалін. Він і згоден, аби його перевели чи туди, або туди, де Сенцов (український режисер, політв'язень Олег Сенцов утримується у колонії Лабитнангі на півночі РФ - ред). Адже говорить, що в цій в’язниці він вже задихається», - підкреслила мати політв'язня.

Вона додала, що родина хоче, аби Клиха перевели до в'язниці в РФ в ту область, яка ближча до України, аби простіше можна було його відвідувати. Про це повинен клопотати адвокат.

Утримання українських політв’язнів: як путінський режим перевершив часи «застою»?Президент РФ розгляне помилування Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Як утримують українських політв’язнів, міркували експерти.

За словами Тамари Клих, захисник спілкується лише зі Станіславом, а матері політв'язня він не телефонує.

Раніше, виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що в українського політв'язня Станіслава Клиха значно погіршився стан здоров'я і є підозра на рак.

Нагадаємо, у 2016 році українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха засудили до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО і у 1994-1995 роках воювали у складі бандформувань у Чечні. Водночас Клих заявив, що ніколи не був у Чечні.

Клих повідомляв, що у психлікарні РФ його «накачали» психотропними препаратами. Його мама заявляла, що у Клиха дуже болять нирки, що може бути наслідком травми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: