Балуху в Криму відмовили в перерахунку терміну

Читать на русском
Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив адвокатам українського активіста Володимира Балуха в зменшенні терміну ув'язнення.

Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив адвокатам українського активіста Володимира Балуха в зменшенні терміну ув'язнення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

Як зазначається, захист наполягав, що суд невірно порахував термін перебування Балуха під вартою до винесення судового рішення, і тому вирок повинен бути зменшений. Однак суд не задовільнив клопотання сторони захисту.

Нагадаємо, в анексованому Росією Криму суддя так званого «Керченського міського суду» Олександр Ковальов 25 січня не задовольнив клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

Як повідомлялося, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз заявив, що Балух не має наміру просити про помилування.

«Він не визнає свою провину. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом Росії, засуджений повинен визнати провину і звернутися з проханням про помилування. Просити, щоб його помилували і «дали умовно», він не буде», - сказав Чийгоз.

Нагадаємо, в анексованому Росією Криму суддя так званого Керченського міського суду Олександр Ковальов 25 січня не задовольнила клопотання захисту українського активіста Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення.

Раніше сестра Балуха розповіла про його стан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: