У Росії на суді щодо справи Гриба свідок змінила свідчення на його користь

Читать на русском
У п'ятницю, 23 листопада, на засіданні у справі українця Павла Гриба в Ростові-на-Дону свідок звинувачення змінила свідчення на користь обвинуваченого.

У п'ятницю, 23 листопада, на засіданні у справі українця Павла Гриба в Ростові-на-Дону свідок звинувачення змінила свідчення на користь обвинуваченого.

Про це повідомляє Кавказький вузол, пише «Слово і Діло».

«Подруга мешканки Сочі Тетяни Єршової Марія Юристова частково відмовилася від своїх попередніх свідчень на суді у справі громадянина України Павла Гриба, спростувавши версію обвинувачення. Єршова і Гриб не обговорювали плани теракту і політика не була основною темою їхніх розмов, заявила свідок», - пише видання.

На засіданні 23 листопада суд планував завершити розпочатий раніше допит ключового свідка, однак Тетяна Єршова захворіла і її допит було вирішено відкласти до наступного засідання. Замість Єршової суд допитав ще одного свідка звинувачення - 18-річну уродженку Сочі Марію Юристову, яка зараз живе в Ростові-на-Дону і вчиться в одному з вишів міста. Відповідаючи на питання обвинувача, Юрістова представилася суду «найкращою подругою» Тетяни Єршової.

«Свідок повідомила, що Єршова з 2016 року спілкувалася в інтернеті з жителем України Павлом Грибом. Як стверджує Юристова, листування її подруги з Грибом носило в основному романтичний характер, про політичні моменти цього листування вона нічого згадати не змогла», - пише видання.

Прокурор Олексій Кистер звернув увагу на істотні суперечності в показаннях дівчат і оголосив протокол допиту свідка Юристовой від 5 жовтня 2017 року. Згідно з цим протоколом, на попередньому слідстві Марія характеризувала свою подругу як «українську націоналістку з правими поглядами, яка цікавилася Україною та її місцем у світі, героїзувала Степана Бандеру і Романа Шухевича».

З оголошених прокурором даних випливало, що навесні 2017 року Єршова передала Юристовій спосіб виготовлення бомби, який вона дізналася від Павла Гриба. Під час засідання Юристова підтвердила, що в протоколі стоять її підписи, але відмовилася від характеристики Єршової як «української націоналістки». Свідок також пояснила суду, що дізналася про бомбу від Тетяни Єршової вже після появи кримінального провадження, коли подруга пояснювала їй причини, за якими воно могло бути порушене. Вона стверджує, що в листуванні це звучало як жарт.

Наступне засідання у справі Гриба призначено на 29 листопада.

Раніше в МЗС висловили протест через продовження арешту Грибу.

Також нагадаємо, що в українця Гриба під час етапування зникли всі ліки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: