Денісова: Гриб перебуває на межі життя та смерті

Читать на русском
Політв'язень Павло Гриб потребує негайної операції на серці, його стан здоров‘я надкритичний.

Політв'язень Павло Гриб потребує негайної операції на серці, його стан здоров‘я надкритичний.

Як пише «Слово і Діло», про це заявила омбудсмен Людмила Денісова.

У Росії на суді щодо справи Гриба свідок змінила свідчення на його користьУ п'ятницю, 23 листопада, на засіданні у справі українця Павла Гриба в Ростові-на-Дону свідок звинувачення змінила свідчення на користь обвинуваченого.

За її словами, після обстежень лікарі діагностували низку серйозних хвороб у Гриба.

«За наявною інформацією, «ФКУ СИЗО-4 ГУФСИН России по Ростовской области», де утримується Павло, недооцінюється критичний стан хлопця та ігнорується наявність важких захворювань», - наголосила вона.

Денісова зауважує, що політв'язня не забезпечують повноцінним медикаментозним лікуванням і це сприяє загостренню наявних хвороб. Також, негативний вплив на його стан здоров’я посилюють умови утримання, стресові ситуації та неповноцінне харчування.

Омбудсмен звернулась до дипломатичних представників у Ростові-на-Дону та до голів міжнародних організацій та попросила їх сприяти наданню Павлу Грибу негайної медичної допомоги.

Нагадаємо, в четвер, 24 січня, в Росії відбулося чергове судове засідання в справі українського політв'язня Павла Гриба, на якому Гриб заявив про дуже погане самопочуття, але лікар без огляду виписав довідку для суду про задовільний стан здоров'я. Після цього Грибу стало зле в залі суду, йому викликали швидку допомогу.

Як повідомлялося, за версією російського слідства, з 27 березня до 15 травня 2017 року Гриб, перебуваючи на території України, через інтернет закликав дівчину привести в дію саморобний вибуховий пристрій на випускному вечорі 30 червня.

Гриб був заарештований, раніше перебував у СІЗО Краснодарського краю, потім був етапований до Ростовської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: