Ситуація на Азові стабілізувалася – прикордонники

Читать на русском
Росія почала менше затримувати судна в Азовському морі, констатував глава Держприкордонслужби України.

Російська Федерація почала менше затримувати судна, які прямують в українські порти в Азовському морі.

Як пише «Слово і Діло», про це журналісту УНН повідомив прес-секретар глави Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Ескалація в Азовському морі: що допоможе приструнити РосіюКраїни Заходу мають обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України. Як покарати РФ за агресію на Азові, знають експерти.

«Зараз ситуація спокійна: росіяни набагато менше почали затримувати іноземні судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі», - зазначив Слободян.

При цьому він додав, що ситуація відносно спокійна і стабільна.

Раніше повідомлялося, що Росія проти моніторингу європейців на Азові. РФ згодна допустити одноразову поїздку європейських експертів у Керченську протоку, а не розміщувати постійну місію.

Напередодні під час візиту в Москву глава МЗС Німеччини Хайко Маас передав документ з пропозиціями щодо Керченської протоки Міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову. Той, своєю чергою, заявив, що Росія не бачить можливості для участі України в будь-яких форматах по Керченській протоці.

25 листопада 2018 року російський спецназ захопив два українських катера Бердянськ і Нікополь і буксир Яни Капу на підході до Керченської протоки. 24 українських моряка були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ». Незабаром захоплені моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: