Порошенко та Меркель обговорили питання припинення блокади РФ акваторії Азовського моря

Читать на русском
Петро Порошенко подякував канцлеру Німеччини Ангелу Меркель за зусилля, яких докладає Берлін для припинення блокади Росією акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Президент України Петро Порошенко подякував канцлеру Німеччини Ангелу Меркель за зусилля, яких докладає Берлін для припинення блокади Росією акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в четвер прес-служба президента України.

Порошенко назвав країни, яким загрожують кораблі РФ у Чорному моріРосія у Чорному морі розмістила небезпечну кількість кораблів і це може становити загрозу для країн НАТО.

Напередодні проведення засідання Європейської Ради в Брюсселі Порошенко зустрівся з Меркель і висловив вдячність за особливу увагу, яку канцлер приділяє питанню звільнення українських моряків і забезпеченню свободи судноплавства в регіоні.

«Глава держави закликав країни ЄС також належним чином відреагувати на акт російської агресії в акваторії Азовського моря та Керченської протоки та цілеспрямоване перешкоджання свободі судноплавства шляхом запровадження так званого Азовського пакета санкцій», – йдеться в повідомленні.

Питання запровадження воєнного стану в Україні постало після загострення в Азовському морі, де російські прикордонні кораблі атакували українські судна, які здійснювали рейд з Одеси до Маріуполя. В результаті три українських кораблі захоплені росіянами й перебувають у Керчі. Шестеро військових поранені, вони також перебувають на російській території, про долю решти членів екіпажів точно нічого не відомо, вони також захоплені, фактично перебувають у полоні.

Закон про воєнний стан набув чинності 28 листопада.

Він затверджує президентський указ про запровадження воєнного стану на 30 діб у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: