Проти РФ можуть запровадити нові санкції через агресію в Азовському морі

Читать на русском
За чотири роки міжнародна спільнота так і не зрозуміла, що Росії не потрібно приводів для агресивної поведінки.

Віце-прем'єр-міністр України з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе допускає, що проти РФ можуть бути запроваджені санкції через захоплення українських військових кораблів і моряків у Чорному морі.

Про це вона сказала в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

Вона розповіла, що атака РФ в Чорному морі сталася за два тижні до засідання Європейської ради й менш ніж за тиждень до Ради міністрів закордонних справ Євросоюзу.

«При наданні Україні всього фактажу ми отримали політичну підтримку і від НАТО, і від ЄС, і від окремих країн-партнерів про неприпустимість порушення міжнародного права РФ. Я не виключаю того, що нові санкції проти Російської Федерації ще можуть бути запроваджені. Це просто необхідно зробити, щоб не дати Кремлю відчути безкарність за такий зухвалий крок», – сказала політик.

За її словами, небажання РФ визнати захоплених моряків військовополоненими і неготовність до гуманітарного співробітництва для доступу до них міжнародних організацій може спонукати європейських країн до дискусії про необхідність санкцій у зв'язку з цією атакою.

Водночас вона впевнена, що РФ продовжить діяти агресивно.

«Знаєте, мені прикро, що за чотири роки ми не зрозуміли, що Росії не потрібно приводів для агресивної поведінки. Під «ми» я розумію все міжнародне співтовариство. Ніхто не робив жодних провокаційних дій, щоб РФ вирішила напасти на Крим, ніхто не здійснював жодних провокаційних дій, щоб РФ вирішила, що вона може відрізати частину наших територій на сході, ніхто не провокував РФ здійснювати кібератаки або втручатися у вибори інших країн», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Нагадаємо, 26 грудня 2018 року РНБО запровадилав санкції щодо російських юридичних і фізичних осіб за проведення незаконних виборів у ОРДЛО, а також за агресію РФ у районі Керченської протоки.

Також Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: