Клімкін обговорить ситуацію в Азовському морі на засіданні Ради ЄС

Читать на русском
Голови МЗС країн-членів Європейського союзу говоритимуть про посилення санкційного тиску на Росію.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін 10 грудня 2018 року під час робочої зустрічі у Брюсселі з міністрами закордонних справ держав-членів Євросоюзу обговорить загострення ситуації в Азовському морі та Керченській протоці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

Клімкін анонсував припинення низки договорів із РосієюКерівник Міністерства закордонних справ України анонсував припинення ще 40 договорів з Російською Федерацією.

Зустріч відбудеться в рамках засідання Ради ЄС із закордонних справ, на порядок денний якого винесене питання щодо загострення ситуації в Керченській протоці.

Клімкін відвідає Брюссель на запрошення високого представника ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні.

Міністри планують обговорити комплексну відповідь Євросоюзу на агресивні дії Росії, зокрема шляхом посилення санкційного тиску на Кремль, а також шляхи сприяння Україні у звільненні українських військовополонених та допомоги українському Приазов’ю, яке потерпає від наслідків російської агресії на суші та на морі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко вважає, що російським суднам має бути заборонений вхід у європейські та американські порти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: