ЦВК прийняла документи ще чотирьох кандидатів у президенти

Читать на русском
Ще чотири особи подали в Центральну виборчу комісію документи для реєстрації кандидатами у президенти.

Протягом четверга, 24 січня, ще чотири людини подали в Центральну виборчу комісію документи для реєстрації кандидатами в президенти на чергових виборах 31 березня.

Про це з посиланням на дані ЦВК повідомляє «Слово і Діло».

Голова ЦВК розповіла, чи вдасться провести вибори за новим Виборчим кодексомГолова ЦВК Тетяна Сліпачук розповіла про терміни ухвалення змін до Виборчого кодексу та про те, чи відбудуться цього року вибори вже за новими правилами.

«Сьогодні чотири людини подали документи - Олександр Ковальчук, Денис Потапов, Олександр Данилюк (Громадський рух Спільна Справа) і Володимир Блащук», - розповіли в Центрвиборчкомі.

При цьому наголошується, що всі зазначені особи є самовисуванцями.

Таким чином, у ЦВК заявили, що з початку виборчої кампанії 34 людини подали в ЦВК документи для реєстрації кандидатами на пост президента, з яких 13 вже зареєстрували, шістьом відмовили в реєстрації, а документи інших знаходяться на розгляді.

Відомо, що висунення кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування і надання кандидатами документів у ЦВК триває з 31 грудня 2018 року, дня старту виборчої кампанії, до 3 лютого 2019 року. Перед подачею в Центвиборчком документів кандидат або партія, яка його висунула, повинні внести грошову заставу в розмірі 2,5 млн грн.

Передбачається, що реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову балотуватися ЦВК буде приймати до 7 березня.

Нагадаємо, голосування на виборах президента пройде 31 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: