Вибори-2019: ЦВК розглянула питання контролю виборчих фондів кандидатів

Читать на русском
У ЦВК відбулася зустріч із представниками міжнародних і громадських організацій, де встановили питання контролю виборчих фондів кандидатів на посаду президента України.

У понеділок, 21 січня, в Центральній виборчій комісії відбулася зустріч із представниками міжнародних і громадських організацій, де встановили питання контролю виборчих фондів кандидатів на посаду президента України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє УНН із посиланням на прес-центр ЦВК.

Вибори-2019: чи зможе РФ провести свого кандидатаУ Путіна заявили, що конфлікт на Донбасі не припиниться, поки при владі в Україні партія війни. Про вплив РФ та вибори в Україні поговорили з експертами.

«Комісія спільно з Національним банком України та Міністерством інфраструктури України за погодженням із Національним агентством із питань запобігання корупції встановила порядок контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів кандидатів на посаду президента України», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, передбачені напрямки, контроль за якими забезпечуватиметься як комісією, так і НАЗК, та окремі напрямки, контроль за якими здійснюватиме лише ЦВК відповідно до своїх функціональних обовʼязків.

У відомстві додали, що починаючи з нинішніх загальнонаціональних виборів, окрім ЦВК та банків, у яких відкриті рахунки виборчих фондів, контроль за дотриманням вимог законів щодо фінансування передвиборчої агітації кандидатів здійснює й Національне агентство з питань запобігання корупції.

За словами голови НАЗК Олександра Мангула, цьогорічні вибори президента України для Нацагентства є першими в ролі субʼєкта контролю за фінансами виборчої кампанії. Тому він висловив задоволення, що в цій нелегкій справі між НАЗК і ЦВК налагоджена повна комунікація.

Як відомо, Центральна виборча комісія звернулася до Національної поліції з проханням перевірити законність фінансування виготовлення агітаційних матеріалів кандидата на посаду президента України, колишнього міністра екології Ігоря Шевченка.

Нагадаємо, сьогодні на порталі «Слово і Діло» вийшло останнє розслідування з циклу про партійні витрати бюджетних коштів журналістки Любові Величко. Воно присвячене витратам партії «Батьківщина».

Раніше, ми публікували дослідження про те, куди витрачають гроші «Опоблок», РПЛ, БПП, НФ та «Самопоміч».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: