Президент розповів, коли Україна має стати енергонезалежною

Читать на русском
Україна має стати енергонезалежною за наступні 5 років. Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу.

Україна має стати енергонезалежною за наступні 5 років. Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками бізнесу та громадськості Ківерцівського району Волинської області.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Склянка наполовину повна/порожня. Скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів?Скільки обіцянок ще має виконати президент за рік до виборів та чи вдалося Порошенку зробити так, щоб українці почали жити по-новому.

Зокрема, Порошенко звернув увагу на програму, спрямовану на підвищення енергоефективності й нагадав, що в 2017 році Україна спожила 14 млрд куб. м імпортного газу. За його словами, до цього показники споживання газу досягали позначок і 22 млрд куб. м, і 30 млрд куб. м.

«14 мільярдів кубометрів – це реальна робота, яка була проведена. В 2018 році ми спожили 10 мільярдів кубометрів», – розповів він.

Він також зазначив, що за наступні 5 років потрібно зробити Україну енергонезалежною.

«Ми маємо свої потреби задовольняти своїм газом», – додав президент.

Нагадаємо, в грудні НАК «Нафтогаз України» підбила попередні підсумки роботи газотранспортної системи України за 11 місяців 2018 року.

Як відомо, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що з 1 травня ціни на газ підвищаться ще на 20%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: