Рева розповів, коли підвищиться ціна на газ

Читать на русском
На запитання ведучого, чи означає це підвищення ціни на 20 відсотків, він відповів, що в тому разі, якщо формула діятиме й надалі.

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що з 1 травня ціни на газ підвищаться ще на 20%.

Ринкова чи справедлива: якою має бути ціна на газ для споживачів?Відновлення економіки та зростання зарплат і пенсій – усі ці новини нівельовані рішенням уряду таки підняти тарифи на газ для населення. А як це позначиться на рейтингах кандидатів у президенти, вивчав політолог Олександр Радчук.

Про це він повідомив на телеканалі «Еспресо», пише «Слово і Діло».

«Насправді, для формування ціни на газ є постанова Кабміну, й ця постанова знижує ціну відповідно до розрахунку за формулою. З 1 листопада 2018 року це 60% від загальної ціни, яка є за формулою, ця формула передбачає з 1 травня підвищення до 80% від загальної ціни на газ», – пояснив Рева.

На запитання ведучого, чи означає це підвищення ціни на 20%, він відповів, що в тому разі, якщо формула діятиме й надалі.

«Це в тому разі, якщо ця формула діятиме й далі. Як складатиметься ситуація, я поки не готовий коментувати, а все це залежатиме від багатьох факторів», – сказав міністр.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман уже розповідав, як має формуватися ціна на газ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: