Україна може стати енергонезалежною від РФ через 2-3 роки – Демчишин

Читать на русском
За словами екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишин Україна має достатньо внутрішніх ресурсів, щоб досягти енергетичної незалежності від Росії.

Україна має достатньо внутрішніх ресурсів, щоб досягти енергетичної незалежності від Росії. І цієї мети можна досягти вже через 2-3 роки.

Про це екс-міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин сказав в ефірі телеканалу NewsOne, передає «Слово і Діло».

«З точки зору енергетики - дійсно, ми купуємо і газ, і іноді балансуємо електричною енергією, і закуповуємо досить великі обсяги ядерного палива. Але ці питання можна вирішити - у нас є достатньо ресурсу. Якщо принципово займатися цим питанням (енергетичної незалежності від Росії), то це питання 2-3 років максимум», - сказав він.

Євросоюз приступає до інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейськоїСекретаріат Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) планує затвердити каталог заходів щодо інтеграції української енергосистеми до загальноєвропейської в листопаді.

Демчишин переконаний, що якщо ми припинимо всі відносини з Росією в енергетичній області, Україні буде дуже важко. Тому треба виважено вирішувати це питання, вважає він.

«Ми маємо дуже багато спільних інтересів. Але ми повинні отримувати за ринковою ціною ті ресурси, які нам потрібні. Під час війни держава може приймати принципове рішення про пріоритети - накладати санкції, не купувати енергоносії, але я переконаний, що потрібно виважено підходити до цього питання. Ситуація дуже проста - ми повинні піклуватися про свої інтересах», - підкреслив екс-міністр.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, що Україна і Словенія будуть співпрацювати в сфері енергоефективності.

Зазначимо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що Україна має намір збільшити видобуток власного урану, шляхом залучення до цієї галузі приватних інвестицій іноземних компаній.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: