Денісову не пустили до Сенцова та Карпюка: реакція Кремля

Читать на русском
Невдала спроба Денісової відвідати засуджених у Росії українців Миколу Карпюка й Олега Сенцова не свідчить про зрив домовленостей.

Невдала спроба українського омбудсмена Людмили Денісової відвідати засуджених у Росії українців Миколу Карпюка та Олега Сенцова не свідчить про зрив домовленостей президентів Росії й України.

Про це заявив журналістам речник президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС, пише «Слово і Діло».

На запитання журналіста, чи не говорить невдала спроба Людмили Денісової відвідати засуджених про те, що домовленість Володимира Путіна й Петра Порошенка зірвана через російську сторону, він відповів: «Я б так не ставив питання».

«Причини, через які не змогли зустрітися, я не можу вам сформулювати, тому що це не наша компетенція», – сказав Пєсков.

«Здійснюється взаємодія російського омбудсмена Тетяни Москалькової та її української колеги Денісової, вони володіють усією інформацією щодо того, з ким зустріч можлива, а з ким – неможлива», – додав він.

Раніше уповноважений із прав людини Людмила Денісова заявила, що Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника РІА «Новости-Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного в державній зраді, поки вона не потрапить до режисера Олега Сенцова.

Нагадаємо, 9 червня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним щодо звільнення політв’язнів Кремля. Сторони домовилися, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідають ув'язнених громадян. Зокрема, український омбудсмен Людмила Денісова планувала відвідати Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших політв'язнів, у т. ч. і в анексованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: