Клих і Карпюк заплатили 250 тисяч рублів – адвокат

Читать на русском
Суд в Росії заочно стягнув із засуджених українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка 100 тис. і 150 тис. руб. відповідно.

У Росії Тугулимський районний суд Свердловської області заочно стягнув із засуджених українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка 100 тис. і 150 тис. руб. відповідно.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив у Facebook адвокат Ілля Новіков.

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

За його словами, мати одного з російських солдатів-строковиків звернулася з позовом до суду про нібито причетність Клиха і Карпюка до загибелі її сина у Грозному 31 грудня 1994 року. Жінка просила про компенсацію в розмірі 5 млн руб.

«Протягом 23 років у Росії не знайшлося нікого, хто допоміг би матері вбитого хлопця, поки не натрапили на двох українців», – написав Новіков.

Нагадаємо, український консул відвідав засудженого в РФ громадянина України Станіслава Клиха, який перебуває у Верхньоуральській в'язниці (Челябінська область).

Раніше стало відомо, що стан здоров’я Клиха різко погіршився, він перебував у комі шість днів.

Також Росія відмовила в передачі Україні незаконно засуджених українців Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та Олексія Чирнія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: