Чубаров закликав кримчан прийти на суди проти політв'язнів

Читать на русском
Рефат Чубаров у Facebook закликав співвітчизників приходити на судові засідання для підтримки політв’язнів — кримських татар.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook закликав співвітчизників приходити на судові засідання для підтримки політв’язнів — кримських татар.

Про це пише «Слово і Діло».

Переслідування кримських татар окупаційною владою РФЗа чотири роки окупації з Криму виїхали 25 тисяч кримських татар. Зниклими безвісти досі вважаються 19 кримчан, ще 67 – перебувають у російських в’язницях.

«У ситуації, коли десятки кримських татар незаконно арештовані російськими окупантами і є політичними в’язнями, які кинули виклик Кремлю, кожен із співвітчизників у тимчасово окупованому Криму може надати особливу допомогу героям і їхнім сім’ям», — написав Чубаров.

Також він оприлюднив графік найближчих засідань.

Суд у справі Рустема Абельтарова, Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова і Енвера Мамутова («перша бахчисарайська група»), яких затримали 12 травня 2016 року в Бахчисараї після серії обшуків у їхніх будинках, а також у місцевому кафе, відбудеться 22, 23 і 24 жовтня о 14 годині. Затриманих звинувачують у тероризмі і причетності до організації Хізб ут-Тахрір, визнаної в Росії терористичною. Справу розглядає Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, проспект Михайла Нагібіна, буд. 28/1.

23 жовтня о 14 годині відбудеться розгляд апеляційної скарги на постанову так званого «судді Київського районного суду» окупованого Сімферополя від 11 вересня щодо продовження запобіжного заходу Бекіру Дегерменджі й Аметову Казіму.

24 жовтня о 14 годині розглянуть апеляційну скаргу адвоката на постанову цього ж суду від 8 серпня про продовження запобіжного заходу Сейрану Салієву, Серверу Мустафаєву і Тимуру Ібрагімову.

Нагадаємо, на сьогодні в російських в'язницях за сфабрикованими справами незаконно утримуються 67 жителів Криму.

Про переслідування кримських татар окупаційною владою РФ - на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: