Політв'язень Клих розповів про життя в російській колонії

Читать на русском
Українець Станіслав Клих, який зараз утримується в Верхньоуральській колонії (РФ), написав листа журналісту російського опозиційного видання «Нова газета».

Українець Станіслав Клих, який зараз утримується в Верхньоуральській колонії (РФ), написав листа журналісту російського опозиційного видання «Нова газета», в якому розповів про умови утримання у в'язниці і свій психологічний стан.

Повний текст листа можна прочитати на сайті Нової газети, передає «Слово і Діло».

Що відомо про українських політв'язнів у РФНаразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Клих повідомив, що в колонії йому дозволяють дивитися телевізор і читати книги, проте він не має можливості користуватися інтернетом, щоб спілкуватися і захищати свої права. Станіслав скаржиться на «огидну» їжу і відмовляється її їсти. Тому політв'язень просить про переведення в іншу установу.

«Я вимагаю перекладу в іншу установу ФСВП - з цією метою відмовляюся від сніданку і обіду, можу сказати, що тутешню їжу, на відміну від тієї, що була в грозненському СІЗО, їсти неможливо - вона огидна», - йдеться в листі.

За словами Станіслава, його моральний стан досить важкий.

«Найскладніше подолати біль в очах - це від замкнутого простору, браку кисню, нервового перенапруження, в таких умовах деякі ув'язнені позбавляються зору. Час у в'язниці днем ​​йде набагато довше, ніж вночі. Хочеться заснути і не прокинутися, смерть стає бажаною», - повідомляє укладений.

Крім того, політв'язень поскаржився на бездіяльність української влади в питанні його звільнення або обміну. Він також спростував свою участь в діяльності Правого сектора і заявив, що був членом Партії регіонів, а також індиферентно ставився до російської влади, «чого не можна сказати про його нинішніх уявленнях». З цієї причини Станіслав просить перестати вважати його політичним в'язнем.

За інформацією СБУ, в полоні залишаються ще понад сто осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: