Суд призначив підготовче засідання у справі АМПУ

Читать на русском
Столичний райсуд цього тижня проведе підготовче засідання за обвинуваченням семи осіб у розкраданні коштів Адміністрації морпортів.

Підготовче засідання за обвинуваченням семи осіб у розкраданні 247 мільйонів гривень Адміністрації морський портів України відбудеться 11 січня.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

За словами співрозмовника, засідання призначене на 11 січня об 11:00 в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва. Він також додав, що Касаційний кримінальний суд відмовив представнику сторони захисту в задоволення клопотання про направлення цієї справи з одного суду до іншого.

За інформацією реєстру судових рішень, адвокат у зазначеному провадженні просив Касаційний кримінальний суд передати справу АМПУ з Шевченківського райсуду Києва в Приморський районний суд міста Одеси. Однак колегія йому відмовила. На думку суддів, САП не порушила правила територіальної підсудності при направленні обвинувального акта. Колегія зазначила, що низка осіб обвинувачується у заволодінні коштами АМПУ, а заволодіння майном вважається закінченим з моменту відчуження, витрачання майна. Судді додали, що в конкретному провадженні йдеться про списання коштів з рахунку АМПУ, яка знаходиться в Києві (проспект Перемоги, 14). До того ж, низка обвинувачених були чи є чиновниками АМПУ.

Як відомо, САП і НАБУ обвинувачують екс-голову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

Нагадаємо, одна з фігурантів провадження-представник Krayteks Group Holding Limited Світлана Поклад пішла на угоду зі слідством та надала викривальні покази. Суд визнав її винною, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі до 2 років, проте Поклад звільнили з випробувальним терміном в 1 рік.

Окрім того, на співпрацю зі слідством пішов екс-заступник голови АМПУ Ігор Шуба. Він також надав викривальні покази і відшкодував завдані збитки в 734,1 тисячу гривень. Кримінальне провадження щодо нього закрили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: