Справу екс-заступника голови АМПУ, який визнав провину, закрили

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі вирішили через суд звільнити від відповідальності колишнього заступника голови АМПУ, що визнав свою провину.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Колишнього заступника голови Адміністрації морських портів України Ігоря Шубу, якого раніше підозрювали в розкраданні коштів підприємства на тендерах із днопоглиблення, а згодом – у службовій недбалості при підписанні одного з договорів із ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», звільнили від кримінальної відповідальності.

Таке рішення ухвалив суддя Приморського районного суду міста Одеси за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні прокурор САП вказував, що Шуба визнав свою провину, щиро розкаявся, сприяв розслідуванню та підтвердив усі обставини скоєння цього злочину. За інформацією правоохоронців, Шуба, виконуючи обов'язки голови АМПУ, підписав лише один договір із ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», не вивчивши його умов. Таким чином, АМПУ було завдано збитків у розмірі 734 тисяч гривень, які, скоріш за все, Шуба виплатив.

Суд клопотання задовольнив і закрив кримінальне провадження щодо Шуби.

Нагадаємо, суд спочатку наклав арешт на маєток і кілька мільйонів доларів екс-заступника голови АМПУ. Однак пізніше, після визнання провини, скасував його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: