Справа АМПУ: суд залишив під арештом рахунки фірми «Техморгідрострой»

Читать на русском
Задіяна в схемі розкрадання коштів Адміністрації морпортів фірма знову намагалася скасувати арешт своїх рахунків у банку.

Суд повернув апеляційну скаргу представника ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» на арешт банківських рахунків, ініційований детективами Національного антикорупційного бюро в рамках кримінального провадження про розкрадання коштів Адміністрації морських портів України.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, рішенням Солом'янського районного суду міста Києва від 14 серпня був накладений арешт на банківські рахунки «Техморгідрострою Миколаїв» в банках «Восток», «Південний» та «Український капітал». Зазначений арешт накладений з метою забезпечення майбутньої конфіскації, яку можуть застосувати як вид покарання до кінцевого бенефіціара «Техморгідрострою Миколаїв» Олександра Кучера, якому повідомили про підозру в справі АМПУ.

Не погодившись із таким рішенням, адвокат миколаївської фірми подав апеляційну скаргу. У ній він звертає увагу на те, що суддя безпідставно дійшов висновку про те, що Кучер є власником грошових коштів, які перебувають на рахунках ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», оскільки власником цих коштів є лише ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв».

Крім цього, на переконання автора апеляційної скарги, навіть кіпрський офшор Tasdori Limited, який є учасником «Техморгідрострою Миколаїв» і якому належать 100% статутного капіталу товариства, з урахуванням ст. 96 Цивільного кодексу України не є власником цих коштів. Адвокат вказував, що кіпрська фірма може лише брати участь у розподілі прибутку компанії й отримувати його частку (дивіденди), здійснювати корпоративне управління товариством і здійснювати відчуження часток у статутному (складеному) капіталі товариства.

Також адвокат у документі зазначав, що Кучер став бенефіціарним власником «Техморгідрострою Миколаїв» лише з 24 травня 2017 року, в той час як детективи розслідували події 2015-2016 років.

Вислухавши доводи адвоката, суд повернув йому скаргу через її подання після закінчення терміну апеляційного оскарження.

Нагадаємо, суд залишив під арештом вилучені в АМПУ речі. Раніше САП програла апеляцію на відмову відстороняти першого заступника голови АМПУ. Також суд заочно заарештував організатора схеми розкрадання 247 мільйонів АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: