САП програла апеляцію на відмову відстороняти першого заступника голови АМПУ

Читать на русском
Поновленого через суд на посаді першого заступника голови Адміністрації морпортів не захотіли звільняти й залишили в кріслі.
Юрій Наконечний

Апеляційний суд залишив на посаді першого заступника голови Адміністрації морських портів України Юрія Наконечного, підозрюваного в причетності до розкрадання 247 мільйонів гривень державного підприємства на тендерах із закупівлі послуг щодо днопоглиблення в портах.

Таке рішення ухвалила колегія Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, постановою Апеляційного суду Одеської області від 19 липня Наконечного поновили на посаді й зобов'язали АМПУ виплатити йому середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмiрi 1,67 млн ​​грн. У зв'язку з цим 10 серпня детектив подав клопотання про відсторонення Наконечного від посади. 13 серпня Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання.

У НАБУ назвали організатора схеми розкрадання коштів АМПУУ Національному бюро вважають, що організатором схеми з розкрадання коштів Адміністрації морпортів був Олександр Лазанюк.

Не погоджуючись із таким рішенням, прокурор САП Віталій Пономаренко подав апеляційну скаргу, в якій просить рішення першої інстанції скасувати та винести нове рішення, яким відсторонити Наконечного від посади. На думку прокурора, рішення Солом'янського суду є незаконним, необґрунтованим і винесеним з істотним порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу. Також, як зазначає прокурор, слідчим суддею не були враховані при розгляді клопотання обставини кримінального злочину про підозру, про скоєння якого повідомлено першому заступнику голови АМПУ. На переконання САП, Наконечний може впливати на свідків і представників потерпілого в цьому кримінальному провадженні, здійснювати на них тиск, може підробити й спотворити документи, а також перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Своєю чергою підозрюваний і його захисник заперечували проти задоволення апеляційної скарги та просили постанову слідчого судді залишити без змін.

Вислухавши обидві сторони, колегія відмовила в задоволенні апеляції. Судді вказували, що досудове розслідування в справі АМПУ завершено, а тому колегія позбавлена ​​можливості вирішити питання про відсторонення Наконечного.

Нагадаємо, з першого заступника голови АМПУ зняли електронний браслет. Раніше НАБУ завершило розслідування справи про розкрадання на тендерах Адміністрації морпортів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: