Справа АМПУ: суд визнав винною одну з підозрюваних

Читать на русском
Підозрювана в підробці документів представниця офшору пішла на угоду зі слідством та уклала документ.

Суд визнав винною представницю офшорної компанії Krayteks Group Holding Limited Світлану Поклад, яка підробила низку документів у справі про розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України.

Так, 22 червня Приморський районний суд міста Одеси затвердив угоду про визнання провини між Поклад і прокурором САП, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами справи, Поклад, будучи офіційним представником офшору Krayteks Group Holding Limited, особисто відкрила банківські рахунки цієї компанії в чорногорському та латвійському банках. Ці рахунки в подальшому використовувалися нею для перерахування незаконного отриманих ТОВ «Техморгідострой Миколаїв» коштів від АМПУ на користь учасників схеми. Також Поклад здійснила низку фінансових операцій за тайм-чартер судна Severodvinskiy на користь компанії Kleona Trade LLP, виготовила й підписала від імені представника власника компанії Kleona Trade LLP як орендодавця судна тайм-чартерний договір із компанією Krayteks Group Holding Limited як орендарем судна Severodvinskiy та інші документи.

Таким чином, Поклад підробила офіційні документи, які мали видаватися й засвідчуватися підприємством Kleona Trade LLP в особі його представника, з метою отримання від Krayteks Group Holding Limited коштів як оплати за тайм-чартер судна Severodvinskiy.

В подальшому вона, перебуваючи в приміщенні офісу ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв», із власного робочого комп'ютера передала каналами електронного зв'язку в ZapadBank (Podgorica, Чорногорія) виготовлені нею підроблені офіційні документи компанії Kleona Trade LLP, тобто використовувала свідомо підроблені офіційні документи для проведення компанією Krayteks Group Holding Limited платежів через ZapadBank (Podgorica, Чорногорія) на користь компанії Kleona Trade LLP за тайм-чартер судна Severodvinskiy.

14 квітня між Поклад і прокурором САП була укладена угода про визнання провини. Таким чином, обвинувачена визнала правильність кваліфікації її дій за ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України (підробка документів).

Вивчивши угоду, суддя її затвердив і визнав Поклад винною в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3, ч. 4 ст. 358 ККУ. Так, її засудили до 2 років позбавлення волі та 850 гривень штрафу. Однак у зв'язку з тим, що на її утриманні перебуває неповнолітня дитина, суддя на основі закону «Про амністію в 2016 році» звільнив її з випробувальним терміном в 1 рік. Також їй повернули три мобільних телефони (HUAWEI, iPhone і Samsung) й стягнули 15,3 тис. грн за проведення судової експертизи.

Нагадаємо, справу екс-заступника голови АМПУ, який визнав провину, закрили.

Раніше з підозрюваного екс-голови АМПУ зняли браслет через несправність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: