Суд оголосив перерву за позовом НАБУ до АМПУ

Читать на русском
Столичний Госпсуд оголосив перерву на місяць у розгляді позову Національного бюро до Адміністрації морпортів і приватної фірми.

Суд оголосив перерву до 24 січня в судовому засіданні з розгляду позову Національного антикорупційного бюро до Адміністрації морських портів України та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» про визнання угоди недійсною.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Господарського суду міста Києва.

«Результат засідання: оголошена перерва до 24 січня 2019 року. Засідання відбудеться о 10:30», – повідомила прес-секретар Госпсуду Києва.

Як відомо, в справі про розкрадання 247 мільйонів гривень АМПУ детективи НАБУ підозрюють наступних осіб: екс-голову АМПУ Андрія Амеліна, колишнього першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой» Олексія Буштрука та бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка. Також у НАБУ відвели роль організатора Олександру Лазанюку, якому заочно повідомили про підозру й взяли під арешт. Наразі він оголошений у розшук.

За даними слідства, посадові особи АМПУ в змові з приватними особами в 2015–2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів під час державних закупівель послуг із днопоглиблення підхідних каналів та акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Ідеться про вчинення антиконкурентних дій з метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт. Внаслідок цього, на переконання детективів Бюро, державі (в особі ДП «АМПУ») завдано збитків на суму 247 млн грн. Ця сума підтверджена висновком судово-економічної експертизи та іншими матеріалами кримінального провадження.

Нагадаємо, суд залишив під арештом рахунки фірми «Техморгідрострой». Також суд залишив під арештом вилучені в АМПУ речі. Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура програла апеляцію на відмову відстороняти першого заступника голови АМПУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: