Суд заочно заарештував організатора схеми розкрадання 247 мільйонів АМПУ

Читать на русском
У Національному бюро добилися заочного арешту організатора схеми з розкрадання майже 250 мільйонів гривень Адміністрації морпортів.
Олександр Лазанюк

Суд заочно взяв під варту організатора схеми з розкрадання 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України, директора та бенефіціара ТОВ «Сірокко Інвест Консалтинг» Олександра Лазанюка.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як наголошується в ухвалі суду, Лазанюк оголошений у розшук, у тому числі міжнародний. Також детектив вказував, що підозрюваний ухиляється від особистого отримання повідомлення про підозру й ховається за кордоном. За даними Державної прикордонної служби, Лазанюк 15 листопада 2017 року на літаку перетнув державний кордон у напрямку Стамбула з Одеси й не повертався.

Також Лазанюка внесли до бази Інтерполу. У Національному бюро зазначали, що підозра організатору схеми розкрадання коштів АМПУ обґрунтовується електронним листуванням Лазанюка зі службовими особами АМПУ та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв»; показаннями свідків; матеріалами, знайденими на ноутбуці підозрюваного (на ноутбуці знайшли таблицю та звіти про отримання неправомірної вигоди від ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» та її розподіл між співучасниками скоєння злочину); виписками про рух коштів та іншими доказами.

Нагадаємо, детективи НАБУ вважають, що організатором схеми розкрадання коштів АМПУ є Лазанюк. Раніше йому заочно повідомили про підозру. Водночас він поки переховується за кордоном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: