ЦВК відмовила в реєстрації одному претенденту в кандидати на посаду президента

Читать на русском
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом на посаду президента України одній особі.

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом на посаду президента України одній особі.

Як пише «Слово і Діло», рішення ухвалили на засіданні ЦВК, передає УНН.

Президентські вибори-2019: у кого які шанси на другий турЗгідно з останніми соцопитуваннями, в лідерах Юлія Тимошенко – 11,9 відсотка, 8,2 відсотка – за Володимира Зеленського, 6,5 відсотків – за Петра Порошенка, 6,2 відсотка – за Юрія Бойка. Оцінили шанси кандидатів експерти.

Комісія відмовила в реєстрації кандидатом на посаду президента України Володимиру Ратушу через відсутність документу про сплату застави в розмірі 2,5 млн грн, недостатній обсяг автобіографії та помилки в інформації про місце проживання. Рішення ухвалили одностайно 13 членів ЦВК, які були присутні на засіданні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що шість осіб подали заяви до Центральної виборчої комісії (ЦВК) для реєстрації кандидатами на виборах на посаду президента України.

У перший день відкриття реєстрації, 31 грудня, документи подали колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко та правозахисник Володимир Ратуш.

Станом на 3 січня заяви також подали лідер соціал-демократів і член фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, колишній лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та мер Львова й лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий.

Як відомо, 31 грудня в Україні стартувала президентська виборча кампанія. Вона триватиме до 31 березня, коли й відбудуться вибори шостого президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: