Порошенко звернувся до інших кандидатів у президенти

Читать на русском
Порошенко просить політичні сили і кандидатів у президенти своїм прикладом засвідчити високу якість виборчого процесу.

Президент Петро Порошенко просить політичні сили та кандидатів у президенти своїм прикладом засвідчити високу якість виборчого процесу.

Як пише «Слово і Діло», про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Вибори-2019: хто претендує на посаду президента та в кого які шансиПрезидентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року, але основні претенденти на посаду глави держави давно почали заявляти про свої амбіції.

«Висока якість виборчого процесу – візитна картка нової України. У 2014 році ми разом встановили гідний стандарт вільного й чесного волевиявлення. Закликаю всі політичні сили та кандидатів на найвищу державну посаду засвідчити це своїм прикладом», – написав він.

За словами Порошенка, необхідно забезпечити належне спостереження за президентською кампанією з боку всіх визнаних міжнародних організацій.

«Переконаний, що міжнародне спостереження за виборчими перегонами є нашою додатковою гарантією чистоти демократичних процедур та змагальності виборчого процесу, а також стримувальним чинником проти зовнішнього втручання», – додав президент.

Нагадаємо, шість осіб подали заяви до Центральної виборчої комісії (ЦВК) для реєстрації кандидатами на виборах на посаду президента України.

У перший день відкриття реєстрації 31 грудня документи подали колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко та правозахисник Володимир Ратуш.

Станом на 3 січня заяви також подали лідер соціал-демократів і член фракції «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, колишній лідер Аграрної партії Віталій Скоцик, колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко та мер Львова й лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий.

Нагадаємо, 31 грудня в Україні стартувала президентська виборча кампанія. Вона триватиме до 31 березня, коли й відбудуться вибори шостого президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: