УПЦ МП виселятимуть із Києво-Печерської лаври – ЗМІ

Читать на русском
Музеям Києво-Печерської лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито дано вказівку готувати позови до судів про припинення оренди приміщень представниками УПЦ МП.

Керівникам музею Києво-Печерської лаври і Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника нібито дано вказівку готувати позови про припинення оренди своїх приміщень громадами Української православної церкви Московського патріархату.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють «Вести» з посиланням на власне джерело, близьке до екс-заступника голови Адміністрації президента України Ростислава Павленка.

Помісна церква: як Україна зруйнувала російські міфиПрезидент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП.

Видання стверджує, що при цьому було дано вказівку «все проводити таємно - у зв'язку з делікатністю питання, щоб заздалегідь не отримати негативний суспільний резонанс».

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена помісна Православна церква України. Її предстоятелем був обраний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко). В УПЦ МП результати Собору не визнали.

20 грудня Верховна Рада України прийняла закон, який зобов'язує Українську православну церкву Московського патріархату у своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви (РПЦ). Раніше, 30 листопада 2018 року, СБУ провела обшуки за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври Павла і в самій лаврі в рамках розслідування справи за фактом розпалювання міжрелігійної ворожнечі (ст.161 Кримінального кодексу).

Сам митрополит вважає дії спецслужби політичним тиском через позицію по автокефалії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: