Об'єднавчий собор церков: хто став головою церкви

Читать на русском
Учасники Об'єднавчого собору церков - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату – обрали  предстоятеля.

Учасники Об'єднавчого собору церков - представники УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частково УПЦ Московського патріархату – обрали предстоятеля.

Як пише «Слово і Діло», ним став митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній (Думенко).

Нагадаємо, в Об'єднавчому соборі нової української православної церкви взяли участь близько 192 делегатів від трьох конфесій.

Також Порошенко і Парубій приїхали на Об'єднавчий собор.

Раніше , 11 жовтня за результатами засідання Синоду Константинопольського патріархату було оприлюднено рішення, в якому йдеться, що Вселенський патріархат продовжує процедуру надання автокефалії церкві України. Крім того, було скасовано лист Синоду від 1686 року, після якого Київська митрополія потрапила під юрисдикцію Москви, відновлено канонічні статуси предстоятеля УПЦ Київського патріархату, патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія.

3 листопада президент України Петро Порошенко і вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю і взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом.

29 листопада Вселенський патріархат затвердив проект статуту Української церкви, якій буде надано Томос про автокефалію.

Об’єднавчий собор, який має проголосити створення автокефальної православної церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, проходить 15 грудня в Софійському соборі у Києві.

Як повідомляють ЗМІ, об'єднану українську православну Церкву очолить предстоятель з титулом Митрополит Київський, а не Патріарх.

Більше про створення нової української церкви в матеріалі - «Нова українська церква. Хто її очолить і якою вона буде».

Як змінювалася релігійна прихильність населення за останні п'ять років - за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: