Епіфаній розповів, коли розпочнеться процедура надання томосу

Читать на русском
Офіційне підписання томосу Вселенським патріархом відбудется 5 січня, а 6 січня 2019 року його вручать митрополиту Української православної церкви.

Офіційне підписання томосу Вселенським патріархом відбудется 5 січня 2019 року. А 6 січня після божественної літургії томос про автокефалію буде вручено митрополиту Української православної церкви.

Як пише «Слово і Діло», про це в інтерв'ю телеканалу «Прямий» розповів предстоятель незалежної помісної Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня - дивіться інтерв'ю з митрополитом ПЦУ ЕпіфаніємТелеканал Прямий

«Процедура надання томосу розпочнеться 5 січня. Там вперше ми разом як предстоятелі вже незалежної Української помісної православної церкви і Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі. Потім буде офіційне підписання томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня», – пояснив митрополит.

«А вже 6 січня відбудеться урочисте богослужіння - це вперше двох предстоятелів, Вселенського патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха, і також предстоятеля вже української незалежної помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після божественної літургії буде вручений томос про автокефалію Української православної церкви», – додав він.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір надати томос для автокефалії української церкви, зняв анафему з патріарха Української православної церкви Київського патріархату Філарета та митрополита Української автокефальної православної церкви Макарія.

А 15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий собор українського православ’я, де 192 делегати обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на посаду предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: