Українці назвали найголовнішу подію 2018 року

Читать на русском
За даними опитування, далі йдуть: введення воєнного стану (17%), інцидент в Керченській протоці (9%), продовження війни (7%). Жодної події не змогли назвати 12% (в минулому році - 25%).

Об'єднання церков і надання томосу головною подією 2018 року назвали 24% українців.

Про це свідчать результати опитування фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова, повідомляє «Слово і Діло».

Головні обіцянки 2018 року: політики виконали лише одну з 12Слово і Діло підвело підсумки виконання головних обіцянок року. Виявилося, що виконана лише одна з 12.

Відповідні дані на конференції «2018 й: підсумки і прогнози» представила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна. Вона зазначила, що опитування проводилося в кінці грудня 2018 року, питання були в більшості відкритими.

«Ми захопили останні події в Україні. Деякі питання ми ставили постійно, а деякі питання були новими. Головною подією було визнано об'єднання церков, згідно з результатами опитування», - сказала вона.

За даними опитування, далі йдуть: введення воєнного стану (17%), інцидент в Керченській протоці (9%), продовження війни (7%). Жодної події не змогли назвати 12% (в минулому році - 25%).

Бекешкіна зазначила, що ситуація в порівнянні з опитуванням в минулому році не сильно змінилася.

«Тільки 20 відсотків впевнені, що Україна подолає труднощі найближчим часом, 40 ж відсотків вважають, що у нас покращилася обороноздатність», - повідомила вона.

Опитування було проведено з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком окупованих територій. Опитано 2017 респондентів у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Раніше соціологи з'ясували, чи пишаються українці своїм громадянством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: