Кирило закликав Варфоломія згорнути надання томосу Україні

Читать на русском
Патріарх РПЦ Кирило закликав патріарха Константинопольського Варфоломія відмовитися від завершення створення автокефальної церкви в Україні.

Патріарх РПЦ Кирило закликав патріарха Константинопольського Варфоломія відмовитися від завершення створення автокефальної церкви в Україні.

Про це повідомляє Інтерфакс, передає «Слово і Діло».

Розподіл церковного майна та захоплення храмів: чого чекати після СоборуПрезидент Петро Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП. Про можливі провокації поговорили з експертами.

«Відступіть зараз від спілкування з розкольниками, відмовтеся від участі в політичній авантюрі їхньої легалізації. І тоді справжня Православна церква України на чолі з Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм благословить Вас, а історія збереже пам'ять про Вас у числі тих святителів Константинопольського престолу, хто в найважчих політичних умовах зумів не упустити гідність Церкви та зберегти її єдність», - написав глава РПЦ.

Він також заявив, що надання автокефалії української церкви - це примусовий політизований процес, якому «супроводжує жахливе нагромадження брехні». Кирило підкреслив, що Варфоломій легалізував «український розкол» і що його обдурили, коли говорили про готовність канонічних єпископів залишити УПЦ МП.

Голова РПЦ попередив Варфоломія, що якщо він надасть томос Україні, то перестане бути першим в православному світі.

«Ще не пізно зупинитися», - підкреслив патріарх Кирило.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Українська православна церква. Її очолив митрополит Епіфаній.

Раніше у Вінницькій області 20 парафій УПЦ МП перейшли в помісну церкву.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: