Стало відомо, де зустрінуть Новий рік захоплені українські моряки

Читать на русском
Суд Криму відмовився відпустити з-під варти останніх п'ятьох військових моряків захоплених у Чорному морі місяць тому кораблів ВМС України, скарги на арешт яких дійшли до інстанції.
Військові моряки, яких захопили в Чорному морі.

Так званий «Верховний суд Криму» у середу, 26 грудня, відмовився відпустити з-під варти останніх п'ятьох військових моряків захоплених у Чорному морі місяць тому кораблів ВМС України, скарги на арешт яких дійшли до «інстанції».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Сімферополь».

Звільнення моряків із полону можливе ще до Різдва – ВолкерЗвільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком ймовірно, вважає спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

«Суд» залишив у силі постанови підконтрольного окупантам «Київського районного суду Сімферополя», уточнивши при цьому термін арешту через допущену «судом» першої інстанції технічну помилку: він закінчується 24, а не 25 січня 2019 року.

Ідеться про командира буксира «Яни Капу» Олега Мельничука, командира бронекатера «Нікополь» Богдана Небилицю, капітана 2-го рангу Дениса Гриценка, старшого матроса Юрія Без'язичного та матроса Євгенія Семидоцького.

Взяття під варту чотирьох українців захист оскаржить у касаційному порядку.

Таким чином, у суді апеляційної інстанції за шість днів розглянуті апеляції на арешт 20 з 24 українців.

Так званий «Верховний суд Криму» Криму раніше в грудні залишив під вартою 15 громадян України.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу» разом із 22 моряками та 2 працівниками СБУ.

СБУ та військова прокуратура оголосили підозри прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

У відповідь на агресію РФ у Чорному морі в 10 областях України запровадили воєнний стан на 30 днів.

22 захоплених українці заявили ФСБ, що є військовополоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: