Суд Криму лишив під вартою ще 3 українських моряків

Читать на русском
Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.
Ілюстративне фото.

Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг трьом українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Крим.Реалії.

Суддя відмовив у задоволенні апеляційної скарги старшому матросу з катера «Нікополь» В'ячеславу Зінченку, при цьому скоротивши на одну добу термін обраного запобіжного заходу.

Таким чином Зінченко залишиться в московському СІЗО до 24 січня 2019 року.

Адвокат моряка Еміне Авамілєва заявила, що мав місце збройний конфлікт і її підзахисний після цього конфлікту має статус військовополоненого, а питання утримання під вартою мав розглядати військовий суд.

Також в своєму виступі вона зазначила, що Зінченко має родичів у Сімферополі і Феодосії, які готові розмістити моряка в разі рішення про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Раніше 25 грудня Верховний суду Криму відмовив у задоволенні апеляційної скарги захопленому українському військовому, мічману Андрія Шевченку, а також капітану третього рангу Володимиру Лісовому.

Верховний суд Криму 25 грудня має також розглянути апеляції на арешт матроса з буксира «Яни Капу» Сергія Чуліби і співробітника СБУ Андрія Драча.

Зброя зі США та блокада Азова: головні військові підсумки 2018 рокуСитуація, що склалася між Україною та Росією в 2018 році, поки не дозволяє розраховувати на швидке завершення війни.

У той же час, представник Верховного суду Криму повідомила журналістам, що суд у середу планує розглянути останні апеляції адвокатів на арешт українських моряків.

Верховний суд Криму раніше, 19-21 і 24 грудня, залишив під вартою 10 українських моряків: Володимира Варимеза, Андрія Оприска, Юрія Будзила, Сергія Цибізова, Богдана Головаша, Сергія Попова, Михайла Власюка, Віктора Безпальченка, Владислава Костишина та командира бронекатери «Бердянськ» Романа Мокряка, - виправивши технічну помилку нижчої інстанції. Термін утримання під вартою закінчується 24, а не 25 січня 2019 року.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери »Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян зазнали поранень.

Відповідно до рішення «судів», під арештом вони перебуватимуть до 25 січня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: