У РФ пояснили розширення санкцій проти України

Читать на русском
Під санкції потрапили всі ті, хто займається антиросійською риторикою, зазначив Антон Силуанов.

Розширення санкцій Росією щодо України стало реакцією Москви на дії Києва після інциденту в Керченській протоці.

Як пише «Слово і Діло», про це сказав перший віце-прем'єр РФ Антон Силуанов, повідомляє «Інтерфакс» у середу, 26 грудня.

«Не ми ухвалили санкційну риторику, не ми реалізуємо антиросійські санкції, але не відповідати ми також не можемо. На останні рішення, які Україна ухвалила в межах так званого інциденту в Азовському морі, ми ухвалили свою відповідь. Потрапили під санкції українські парламентарі, українські олігархи, всі ті, хто займається сьогодні антиросійською риторикою», – сказав Силуанов.

За його словами, санкції включають різні обмеження та заморожування активів, які є в Росії, заборону на розрахунки, заморожування рахунків у банках.

«Ми вважаємо, що це адекватна реакція на ті обмеження, які запроваджуються щодо Росії. Власне, ми й надалі так відповідатимемо», – резюмував Силуанов.

Нагадаємо, 25 грудня прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що розширила російські санкції проти України.

Пізніше стало відомо, що в російському «чорному списку» з'явилися сім нових українських компаній, а також 245 осіб. Серед них відомі політики, бізнесмени та громадські діячі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: