Звільнення моряків із полону можливе ще до Різдва – Волкер

Читать на русском
Звільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком ймовірно, вважає спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Звільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком ймовірно, вважає спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН, пише «Слово і Діло».

Україна готує новий похід кораблів до Азовського моря. Свідома провокація?Турчинов повідомив, що влада України готує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку до Азовського моря. Навіщо та чи не призведе це знову до агресивних дій з боку РФ, розбиралися з експертами.

«Я думаю, це ймовірно. Всі ми закликаємо Росію зробити це як жест доброї волі. І, я сподіваюся, вони стурбовані тим, щоб не погіршити ситуацію, тому ми можемо отримати певний імпульс», - зазначив Волкер.

Він також нагадав про нещодавній розмові президента РФ Володимира Путіна із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у якій російський президент «послався на так званий законний процес всередині Росії, який, звичайно, не є законним».

«Втім, навіть якщо він послався на законний процес, через який повинні пройти моряки, ми сподіваємося, що це буде зроблено якомога швидше, якщо докладати зусиль. Але найголовніше - звільнити моряків швидше. В ідеалі - до Різдва», - заявив Волкер.

Раніше Волкер знову пообіцяв Києву військову допомогу.

Також відзначимо, Волкер пояснив, чому не можна продовжувати дію воєнного стану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: