Суд в Криму залишив під вартою ще 5 українських моряків

Читать на русском
Підконтрольний РФ Верховний суд Криму у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг п'яти українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Підконтрольний РФ «Верховний суд Криму» у вівторок відмовив у задоволенні апеляційних скарг п'яти українським морякам, захопленим біля Керченської протоки 25 листопада.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Крим.Реалії.

Звільнення моряків із полону можливе ще до Різдва – ВолкерЗвільнення українських моряків з полону в РФ ще до Різдва цілком ймовірно, вважає спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Суддя відмовив у задоволенні апеляційної скарги старшому матросу з катера «Нікополь» В'ячеславу Зінченку, а до цього мічману Андрія Шевченку, а також капітану третього рангу Володимиру Лісовому.

Пізніше «Верховний суд Криму» відхилив також апеляції на арешт матроса з буксира «Яни Капу» Сергія Чуліби і співробітника СБУ Андрія Драча.

У той же час, представник підконтрольного окупантам «Верховного суду Криму» повідомила журналістам, що «суд» у середу планує розглянути останні апеляції адвокатів на арешт українських моряків, передає Інтерфакс.

«Надійшли ще п'ять апеляцій. Щодо Без'язичного, Гриценка, Небилиці, Семидоцького, Мельничука», - сказали в «суді».

Відносно ще чотирьох моряків скарг на арешт немає, зазначив представник інстанції.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові біля берегів Криму таранили, обстріляли і захопили українські катери »Бердянськ» і «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси до Маріуполя через Керченську протоку.

Після атаки прикордонників РФ на українські військові катери і взяття в полон українських моряків російські суди в Криму заарештували 24 українських військових. Троє з них під час атаки росіян зазнали поранень.

Відповідно до рішення «судів», під арештом вони перебуватимуть до 25 січня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: