Заволодіння врожаєм держпідприємства: НАБУ проводить експертизу почерку

Читать на русском
З ініціативи Національного бюро проводять експертизу почерків колишнього і чинного керівника приватної фірми.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до документів ТОВ «Агроінвестпрайм» для проведення експертизи почерку нинішнього директора фірми Костянтина Короля та колишнього її керівника Наталії Стеценко.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ольга Букіна, повідомляє «Слово і Діло».

Як зазначається, детективи розслідують можливе заволодіння урожаєм державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб» шляхом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. У НАБУ встановили, що в. о. директора «Червоного землероба», діючи в інтересах «Агроінвестпрайма», з метою отримання зазначеним суб'єктом підприємницької діяльності неправомірної вигоди підписала угоду, в результаті якої фірма «Агроінвестпрайм» набула права власності на весь урожай озимих 2016 року на загальну суму понад 25,4 мільйона гривень.

У зазначеному кримінальному провадженні була призначена судово-почеркознавча експертиза з метою встановлення осіб, які підписали фінансово-господарські документи між «Агроінвестпраймом» і «Червоним землеробом». У зв'язку з цим детективи просили суд надати доступ до документів банку «Південний», а саме до інформації за рахунком «Агроінвестпрайма», в тому числі до справи з юридичного оформлення банківських рахунків фірми.

Нагадаємо, САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі «Червоного землероба». Раніше в Монако пояснили, чому не вручили підозру НАБУ олігарху Олексію Федоричеву. Також суд відмовив НАБУ в його заочному арешті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: