У Монако пояснили, чому не вручили підозру НАБУ олігарху Федоричеву

Читать на русском
Правоохоронці Монако вважають, що факти в підозрі олігарха Олексія Федоричева є спорами чисто економічного характеру.

Правоохоронці Князівства Монако вважають, що викладені в запитах НАБУ відомості щодо олігарха російського походження Олексія Федоричева, не дозволяють визначити характер справи як кримінальний.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва, яким відмовлено детективам у заочному арешті Федоричева, повідомляє «Слово і Діло».

Більш того, правоохоронці Монако зробили висновок, що суть справи щодо Федоричева більшою мірою стосується фактів, які є в основі спору чисто економічного характеру. Так, органами Монако встановлено, що факти, надані НАБУ, не підлягають кримінальному покаранню відповідно до законодавства. Таким чином, як вважають у Монако, виконання таких запитів не може бути успішним з усіма юридичними наслідками. Тому запит НАБУ про вручення підозри Федоричеву залишився без виконання.

Також в ухвалі вказується, що НАБУ оголосило Федоричева в міжнародний розшук. Разом із тим Інтерпол у відповідь на адвокатський запит повідомив, що на підставі запиту та матеріалів, наданих НАБУ, інформація щодо розшуку Федоричева вносилася українським бюро Інтерполу. Однак станом на 3 жовтня доступ до цієї інформації для країн-членів організації заблокований Комісією з контролю файлів Інтерполу.

Таким чином, як вважає суд, повідомлення про підозру Федоричеву в передбаченому КПК України порядку не вручене, тому він не набув статусу підозрюваного в цьому кримінальному провадженні. Тому він не міг бути оголошений детективом у міжнародний розшук, оскільки, відповідно до вимог статті 281 КПК України, в розшук може бути оголошена лише особа, яка набула статусу підозрюваного.

Нагадаємо, суд відмовив НАБУ в заочному арешті Федоричева. Також суд зняв арешт із бізнесу російського олігарха. Раніше суддя скасував арешт рахунків фірми Федоричева.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: