Справа ДПЗКУ: суд зняв арешт із бізнесу російського олігарха

Читать на русском
Адвокат російського олігарха через суд домігся зняття арешту з частки його клієнта в українській приватній компанії.

Суд скасував арешт частки підозрюваного детективами НАБУ в причетності до розкрадань у Державній продовольчо-зерновий корпорації України російського олігарха Олексія Федоричева в ТОВ «ТІС-Міндобрива» в розмірі 92,26% вартістю 51,85 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката Федоричева, повідомляє «Слово і Діло».

Наразі в судовому реєстрі оприлюднена лише резолютивна частина рішення, а тому дізнатися підстави для зняття арешту поки неможливо.

Як відомо, детективи НАБУ та прокурори САП склали проект підозри російському олігарху Олексію Федоричеву в справі про розкрадання зерна ДПЗКУ. Як встановило слідство, Федоричев перебував за кордоном, а саме в Князівстві Монако.

У зв'язку з цим детективи НАБУ надіслали до Монако запит про міжнародну правову допомогу з метою повідомити Федоричеву офіційно про підозру. У Монако не знали про новостворений правоохоронний орган України. Тому запит про міжнародну правову допомогу був надісланий через Генеральну прокуратуру, але Федоричев відмовився отримувати будь-які документи, через що, за версією захисту, офіційно він не набув статусу підозрюваного.

Через це раніше суд уже скасовував арешт майна російського олігарха. Також був знятий арешт із рахунків компаній, які належать Федоричеву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: