Суд знову зняв арешт із бізнесу підозрюваного НАБУ російського олігарха

Читать на русском
Столичний райсуд вчергове скасував арешт бізнесу російського олігарха, що підозрюється в справі ДПЗКУ.

Суд скасував арешт частки російського олігарха Олексія Федоричева, якого детективи Національного антикорупційного бюро підозрюють у причетності до розкрадання майна Державної продовольчо-зернової корпорації України, в ТОВ «Тіс-міндобрива».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Слідчий суддя встановив, що Федоричеву не повідомили про підозру в порядку, передбаченому статтями 276-279 КПК України, а тому останній не набув статус підозрюваного в цьому кримінальному провадженні. До того ж детективи НАБУ надіслали до Князівства Монако запит про міжнародну правову допомогу з метою повідомити про підозру Федоричеву, однак станом на 19 квітня відповідь так і не надійшла. Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні призупинене через виконання міжнародно-правового запиту про вручення Федоричеву повідомлення про підозру компетентними органами Монако.

Також наголошується, що НАБУ отримало відповідь із Монако про призупинення виконання запиту про міжнародну правову допомогу з метою з'ясування компетенції Бюро як центрального органу України, уповноваженого надсилати запити про міжнародну правову допомогу в кримінальному провадженні.

У зв'язку з цим суд скасував арешт частки Федоричева в «Тіс-міндобрива» вартістю 51,8 млн грн.

Нагадаємо, суд зняв арешт зі ще одного бізнесу російського олігарха Федоричева.

Раніше суддя також скасував арешт рахунків фірми російського олігарха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: