Корабель НАТО прибув в Україну

Читать на русском
Розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo зайшов уранці 19 грудня до порту Одеси.
Фото Думская

Розвідувальний корабель ВМС Великої Британії HMS Echo зайшов уранці 19 грудня до порту Одеси.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Думська» з місця події.

Ескалація в Азовському морі: що допоможе приструнити РосіюКраїни Заходу мають обговорити можливість блокування російських кораблів при виході з Азовського моря у відповідь на агресію РФ проти України. Як покарати РФ за агресію на Азові, знають експерти.

Приблизно о 10:35 судно пришвартували до понтонного причалу яхт-клубу «Одеса».

Відзначається, що це перший корабель НАТО, який гостює в Україні після інциденту в Керченській протоці. «Ехо» пробуде в Одесі кілька днів.

Після завершення візиту відбудуться маневри типу PASSEX із флагманом Військово-морських сил України фрегатом «Гетьман Сагайдачний».

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко в інтерв'ю німецькій газеті Bild заявив, що країни НАТО мають відправити кілька кораблів до Азовського моря, щоб допомогти Україні й гарантувати безпеку.

29 листопада в НАТО заявили, що присутність Альянсу в Чорному морі є досить значною після заклику Порошенка відправити кораблі до Азовського моря.

Нагадаємо, Конгрес США в січні 2019 року заслухає інформацію про виділення першої половини військової допомоги Україні – 125 мільйонів доларів.

Також 13 грудня Петро Порошенко відвідав штаб-квартиру НАТО в Страсбурзі. Його літак привіз в Україну військове обладнання від Альянсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: