Командувачі ВМС України та США обговорять агресію РФ у Чорному морі

Читать на русском
Керівники американського і українського флотів обговорять у США військові дії РФ в Керченській протоці.
Ігор Воронченко

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко обговорить із головнокомандувачем ВМС Сполучених Штатів Америки Джоном Ричардсоном військову агресію РФ в Чорному морі, в результаті якої були захоплені три українських судна з екіпажем.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

Американські ЗМІ також повідомляють, що Воронченко знаходиться в столиці США Вашингтоні.

Як повідомляють в Пентагоні, темою зустрічей стане втілення нової стратегії ВМС України.

«Уряд США тісно працює із союзниками та партнерами у Європі та світі, щоб підтримати прагнення України до дипломатичного та мирного вирішення агресії Росії, включно із нещодавнім неспровокованим нападом на українські кораблі у Чорному морі. Лідери Міноборони США підтвердять підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які включають і територіальні води, та право українських кораблів користуватись міжнародними морськими шляхами. Як вказано у Кримській декларації уряду США, Сполучені Штати відкидають спробу анексію Криму Росією», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Конгресі США ухвалили резолюцію щодо агресії РФ в Чорному морі. Раніше президент України Петро Порошенко передав Дональду Туску списки причетних до агресії Росії на Азові.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: