Волкер уточнив, коли Конгрес схвалить для України додаткове озброєння

Читать на русском
Конгрес США в січні заслухає інформацію про виділення першої половини військової допомоги для України.

Конгрес США в січні 2019 року заслухає інформацію про виділення першої половини військової допомоги Україні 125 мільйонів доларів.

Про це повідомив спецпредставник США з питань Україні Курт Волкер на зустрічі зі спікером Верховної ради Андрієм Парубієм у Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ВРУ.

Волкер прокоментував атаку в Азовському моріПредставник зовнішньополітичного відомства США зазначив, що Росія атакувала і захопила кораблі, але звинуватила в провокації Україну.

За словами Волкера, «в січні наступного року в Конгресі США заслуховуватиметься інформація щодо виділення наступних 125 мільйонів доларів військової допомоги Україні – половини допомоги на наступний рік».

Волкер підкреслив, що США бажають підтримати Україну в її намірі посилити протиповітряну оборону, а також оборону морського узбережжя й акваторії Чорного та Азовського морів.

«У Америки є бажання підтримати Україну в її намірі зміцнити оборону на морі, береговій лінії й повітряну оборону», – сказав він, додавши, що ухвалення закону про продаж військового обладнання стане сигналом не лише для платників податків у США, але й для європейських країн.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер 18 грудня перебував із візитом в Україні.

Раніше Волкер заявляв, що найближчим часом США можуть оголосити про нові поставки зброї в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: