У Конгресі США ухвалили резолюцію щодо агресії РФ у Чорному морі

Читать на русском
В американському Конгресі підтримали документ, яким засуджується військова агресія Росії в Чорному морі.
Конгресс США

Палата представників Конгресу США ухвалила дві резолюції, в яких виступила проти завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» і засудила військову агресію РФ в Керченській протоці, в результаті якої були захоплені три українських кораблі з екіпажами.

Про це в Facebook пише посольство України в США, повідомляє «Слово і Діло».

У резолюції проти завершення будівництва російського газопроводу, зокрема, міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від «Північного потоку-2». Крім цього, висловлюється підтримка запровадження санкцій стосовно газопроводу згідно з частиною 232 «Закону про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій».

«У резолюції також зазначається, що «Північний потік-2» є кроком у зворотному напрямі у тому, що стосується забезпечення енергетичної безпеки Європи й інтересів Сполучених Штатів Америки, та міститься наполегливий заклик до Президента США використати всі наявні інструментарії, щоб підтримати енергетичну безпеку Європи через політику зменшення її залежності від російських енергоносіїв», - повідомляє українське посольство.

У резолюції про Азовське море Палата представників засуджує напад РФ на кораблі ВМС України в Керченській протоці як такий.

«Документ закликає Росію негайно повернути судна та їх екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями», - йдеться в повідомленні.

Резолюція також підтверджує прихильність США надавати українському народові політичну, економічну допомогу і допомогу в сфері безпеки, необхідну для забезпечення її незалежності, демократичного розвитку і процвітання.

У документі окремо міститься заклик до президента США, союзникам і партнерам Сполучених Штатів змусити РФ відповісти за триваючу агресію проти України.

Нагадаємо, США закликали всі сторони вийти з проекту «Північний потік-2». Раніше Європарламент закликав скасувати цей проект.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: