Порошенко прокоментував поновлення Насірова на посаді

Читать на русском
Президент Петро Порошенко заявив, що суддя, який ухвалив рішення про поновлення Насірова, не є представником реформованого суду і не пройшов відповідні оцінки.

Президент України Петро Порошенко заявив на своїй прес-конференції, 16 грудня, що уряд не буде поновлювати Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Про це передає «Слово і Діло».

Чи повернеться Насіров на посаду керівника ДФС?Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови ДФС. Оцінили ситуацію експерти.

«Наскільки мені відома позиція уряду, Кабмін не відновив, оскаржив в апеляційній інстанції, і наскільки я поінформований, відновлювати Насирова не буде. Я цю позицію уряду взяв до уваги», - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що, наскільки йому відомо, суддя, який прийняв рішення про відновлення Насірова, не є представником реформованого суду і не пройшов відповідні оцінки.

Порошенко наголосив, що судове рішення про відновлення Насірова не набуло чинності.

Водночас він зазначив, що якщо буде висловлювати свою власну думку щодо того, яким має бути судове рішення, це може бути підставою в Європейському суді з прав людини щодо політичного втручання в судовий процес.

Нагадаємо, що 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова, і наказав виплатити йому компенсацію в 184 тисячі гривень.

Уряд заявив, що оскаржить це рішення.

Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його з посади ще 31 січня 2018 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: