У Transparency International відреагували на поновлення Насірова

Читать на русском
У Transparency International Ukraine назвали поновлення Романа Насірова на посаді голови ДФС плювком в імідж України як правової держави.

У правозахисній організації Transparency International Ukraine назвали поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби «плювком в імідж України як правової держави».

Про це пише «Слово і Діло».

Суд оприлюднив рішення щодо поновлення на посаді НасіроваОкружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконним розпорядження Кабміну щодо звільнення Романа Насірова.

«Це плювок в імідж України як держави, яка має верховенство права. Звісно ми ще не можемо коментувати рішення по суті, бо його немає в загальному доступі», - заявив у коментарі Громадськoму голова правління Transparency International Ukraine Ярослав Юрчишин.

За його словами, поновлення Насірова на посаді через суд – це чіткий сигнал, що він є «недоторканим». У такому разі свідки у справі, особливо працівники ДФС, можуть почати відмовлятися від своїх свідчень.

«Ці люди зараз отримали чіткий сигнал, що Роман Насіров є недоторканим, що навіть Кабінет міністрів, маючи підстави, не має права його звільнити. Звісно, є великий шанс, що ці люди почнуть відмовлятися від своїх свідчень. На це й спрямоване таке рішення [суду]», - пояснив він.

Нагадаємо, що 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва задовільнив адміністративний позов Романа Насірова до Кабінету міністрів та Державної фіскальної служби України. Згідно з рішенням суду, Насірова поновлено на посаді голови ДФС.

Уряд оскаржуватиме поновлення на посаді голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: